Leerkrachten gaan van start met serious game Skillville

Op donderdag 3 maart 2016 bezocht Sebastiaan Jans uit het verre Limburg onze Maerlant campus. Hij verzorgde ter plekke een nascholing i.v.m. Skillville, dit op vraag van alle leerkrachten van de verticale vakwerkgroep economie (MS-Mab) en geruggesteund door beide directies. Enkele leerkrachten bouwen dit schooljaar expertise op omtrent het gebruik van Skillville: dit gebeurt zowel in de Maerlant Middenschool (bv. tijdens de les handel in 2Bb) als in het Maerlant Atheneum (bv. tijdens de les PAV, maar ook - binnenkort - tijdens de economiedag in de derde graad). De nascholing werd gevolgd door een aantal leerkrachten uit verschillende (vak)werkgroepen.

Skillville wil via een serious game leerlingen spelenderwijs financiƫle geletterdheid bijbrengen, maar ook andere thema's (bv. actua-politiek; alcohol-, tabak- en drugspreventie; taal; techniek;...) kunnen hierbij aan bod komen. In Skillville worden heel wat opdrachten en oefeningen in een digitale werk- en spelvorm omgezet. Bedoeling is dat leerlingen op een boeiende en uitdagende wijze de opdrachten en oefeningen oplossen en verwerken.

Oefenen in een game-omgeving is bijzonder motiverend. De leerstof wordt op een attractieve en leuke manier ingeoefend. Leerlingen krijgen directe feedback en een beloningssysteem daagt hen uit. De game is eenvoudigweg en overal bereikbaar (op pc, laptop en tablet). Wil je meer info en/of een demo i.v.m. Skillville, kom dan zeker langs tijdens onze ontdek je talentendag en info-avond op maandag 14 maart 2016!

Partners

Scholengroep 25

Go onderwijs

Leeromgeving

Smartschool

Volg ons