Getuigenis blinde in kader van lessen LVB

Inge Piotrowski, een actieve vrouw van 42 jaar, gaf op vraag van GRIP Vzw (opnieuw) een getuigenis voor de leerlingen van het eerste jaar. Inge is blind van bij haar geboorte en heeft ook gezondheidsproblemen. Ze vertelde over inclusie en toegankelijkheid in haar eigen leven: schoolloopbaan, werk, vrijwilligerswerk, hobbies, het beredderen van haar huishouden, hoe ze zich inzet en ook zorg opneemt voor anderen… Inge doet zoveel mogelijk zelfstandig en vraagt assistentie waar nodig. Die assistentie betaalt ze met haar pvb (persoonsvolgend budget). Ze toont ook hoe fantastische, nuttige hulpmiddelen haar in het dagelijks leven helpen: pc met braille en spraak, lichtdetector, een braille-uurwerk, sprekende labels, witte stok, smartphone…

De leerlingen stelden veel interessante vragen zoals: hoe kan jij koken, boodschappen doen, genieten van een reis? Of: is de maatschappij wel of toch niet genoeg aangepast voor mensen met een handicap? Zo kwamen we tot een heel leuk gesprek.
Inge schrijft: van harte bedankt aan de leerkrachten voor het vriendelijke onthaal, speciaal aan Machteld Van Hamme voor de vlotte afspraken, en ook een dikke merci aan de leerlingen voor de fijne ontmoeting!

Partners

Scholengroep 25

Go onderwijs

Leeromgeving

Smartschool

Volg ons