Aquafin: werken aan zuiver water

Heb je er al bij stil gestaan wat er gebeurt met het afvoerwater dat ieder van ons dagelijks gebruikt voor de afwas, een douche, een toiletbezoek,...? Tot de oprichting van Aquafin liep het afvalwater meestal vervuild naar onze beken en rivieren. Aquafin zorgt ervoor dat het vuile water weer proper wordt gemaakt, zodat de waterlopen weer leefbaar zijn voor vissen en waterplanten. Met dit bedrijfsbezoek geven we leerlingen de kans om kennis te maken met het waterzuiveringsproces. Op die manier krijgen leerlingen een duidelijke blik op leerstofonderdelen die in de vakken aardrijkskunde, economie/handel en natuurwetenschappen opduiken.

Op dinsdag 21 april 2015 was het de beurt aan de leerlingen van 2Ba en 2Bb: zij gingen op bedrijfsbezoek bij Aquafin in Brugge. Onder leiding van de gids, de heer Leber, was er eerst een beknopte theoretische uiteenzetting omtrent een rioolwaterzuiveringsinstallatie; nadien volgde de praktijk, waarbij het integrale domein van Aquafin Brugge bezocht werd. Het werd een leerrijke uitstap!

Komende vrijdag, op 24 april 2015, is het de beurt aan de leerlingen van 2Ab en 2Ac. Ook zij zullen dan het domein van Aquafin Brugge bezoeken.

Partners

Scholengroep 25

Go onderwijs

Leeromgeving

Smartschool

Volg ons