mei 2018

Resultaten wiskunde Kangoeroewedstrijd

Op donderdag 15 maart namen de leerlingen van de eerste graad (klassen 2F, 2O, 2R, 2M, 2I, 2D en 1L) deel aan de wiskunde kangoeroewedstrijd. Enkele weken later kregen de leerkrachten bericht dat er leerlingen in de prijzen waren gevallen. Een welgemeende proficiat aan onze trotse leerlingen!

Uitstap Zwin voor 1A en 2B

Op vrijdag 4 mei brachten alle eerstejaars en ook de tweedejaars B-stroom een bezoek aan het Zwin (in Knokke). 
Ter plaatse werden de leerlingen in groepen verdeeld. Via een viertal workshops leerden ze er de rijke fauna en flora kennen. Zo konden ze met de verrekijker vogels spotten en het landschap verkennen, met de microscoop het leven in de vijvers ontdekken en krabben vangen in een afgesloten deel van onze Noordzee.
Na de lunch hebben we met de volledige groep een wandeling gemaakt tot aan de dijk van Knokke. 

Uitstap RAM voor 2A

Op vrijdag 4 mei bezochten de leerlingen van het tweede jaar (A-stroom) het Romeins Archeologisch Museum te Oudenburg. Door het mooie weer kregen de leerlingen een gidsbeurt in de stad van Oudenburg én in het museum zelf.Ook hebben ze  een workshop" potten maken" gevolgd.

Getuigenis blinde in kader van lessen LVB

Inge Piotrowski, een actieve vrouw van 42 jaar, gaf op vraag van GRIP Vzw (opnieuw) een getuigenis voor de leerlingen van het eerste jaar. Inge is blind van bij haar geboorte en heeft ook gezondheidsproblemen. Ze vertelde over inclusie en toegankelijkheid in haar eigen leven: schoolloopbaan, werk, vrijwilligerswerk, hobbies, het beredderen van haar huishouden, hoe ze zich inzet en ook zorg opneemt voor anderen… Inge doet zoveel mogelijk zelfstandig en vraagt assistentie waar nodig. Die assistentie betaalt ze met haar pvb (persoonsvolgend budget).

Partners

Scholengroep 25

Go onderwijs

Leeromgeving

Smartschool

Volg ons