maart 2018

Deelname aan de kangoeroewedstrijd

Op 15 maart namen de leerlingen van de eerste graad Blankenberge (de klassen 2F, 2O, 2R, 2M, 2I, 2D en 1L) deel aan de tiende editie van de kangoeroewedstrijd. Deze wedstrijd laat de leerlingen ervaren dat wiskunde op elk niveau heel leuk en uitdagend kan zijn! De wedstrijdformulieren worden vanavond opgestuurd per post en we hopen jullie snel op de hoogte te brengen van de resultaten van onze wiskundeknobbels

'Exotic Party' voor de eerste graad

Op vrijdag 9 maart organiseerden de leerlingen van het 6de en 7de middelbaar een fuif voor de leerlingen van de eerste graad. Deze fuif is ten voordele van hun eigen 100-dagenshow. 
Van 19u tot 23u mochten de leerlingen van het 1ste en 2de jaar zich in 'tropical'-outfit laten gaan op leuke dansbeats. 
Naast heel wat leerlingen waren ook enkele leerkrachten van de partij. 
Het werd een topavond voor iedereen! Alle foto's zijn terug te vinden op www.maerlantkrant.be alsook op Smartschool via het mapje 'leerlingenraad'. 

Tweedes brengen bezoek aan het vrijzinnig centrum Noorderlicht

In het kader van een project binnen de interlevensbeschouwelijke competenties brengen de tweedejaars een bezoek aan het vrijzinnig centrum Noorderlicht. Daar kwam Anne-Flor van het Huis van de Mens uitleg geven over 'rouwen binnen het vrijzinnig humanisme'.

Nationale Pyjamadag van Bednet

Op vrijdag 9 maart organiseert Bednet (samen met radiozender MNM) de Nationale Pyjamadag. 
Deze dag staat in het teken van solidariteit met leerlingen die omwille van een langdurige ziekte niet naar school kunnen. Bednet zorgt ervoor dat die leerlingen via een cameraatje in de klas de les digitaal van thuis uit kunnen volgen.
Deze vrijdag mochten alle leerlingen van de eerste graad in hun pyjama de lessen bijwonen. Wie dit deed, werd eveneens tijdens de pauze getrakteerd op een glaasje fruitsap of een bekertje heerlijke warme chocolademelk. 

Infoavond voor nieuwe leerlingen op 6/03

Op dinsdag 6 maart organiseerde de eerste graad van 18.30u tot 21.00u een infoavond voor potetiële nieuwe leerlingen en hun ouders.
De avond begon met een gezamenlijke intro gegeven door directeur S. Adam in de refter van de school. Hierna kregen de leerlingen en hun ouders de mogelijkheid om een beknopte uiteenzetting bij te wonen per module (techniek, ondernemen, wetenschappen, sport en Latijn). 

2des brengen een bezoek aan Technopolis

Op dinsdag 6 maart trokken onze tweedejaars richting Mechelen waar ze een dagje in Technopolis konden vertoeven.
Tijdens de voormiddag mochten de leerlingen zelf experimenteren. Zo konden ze een vliegtuig besturen, liggen op een spijkerbed of zelfs fietsen in de lucht. In de namiddag was er een show/quiz voorzien. 
De leerlingen kregen begeleiding van enkele leerkrachten van de 2de en 3de graad. 

Sociaal verdienstelijke leerling 2018: 'Estée De Boeck'

Op zondag 4 maart werd in het Koninklijk Atheneum van Brugge de prijs voor de meest sociaal verdienstelijke leerling uitgereikt. Voor de eerste graad van het Maerlant Atheneum is dit 'Estée De Boeck' uit klas 2R geworden. 
Groot doorzettingsvermogen, lief, sociaal, behulpzaam en initiatiefneemster zijn eigenschappen die ongetwijfeld bij Estée passen en mede verklaren waarom wij haar als meest sociaal verdienstelijke leerling voor onze school hebben gekozen. 
Een dikke proficiat, Estée! 
 

STEaM-dag voor alle eerstes en de leerlingen van het 6de leerjaar

'Wat als het (zon) licht niet meer scheen?' Dat was de centrale vraag tijdens de STEaM-dag die op dinsdag 6 maart georganiseerd werd voor alle eerstejaars en de leerlingen van het 6de leerjaar van d'Oefenschool en de Zilvermeeuw.

Prijsuitreiking Junior Journalistwedstrijd

Op zondag 4 maart werden in zaal Forum te Blankenberge omstreeks 11u de prijzen uitgereikt aan de klaswinnaars van de Junior Journalist schrijfwedstrijd, georganiseerd door Davidsfonds. Onze leerlingen van het eerste jaar A-stroom hebben hieraan deelgenomen. 
Uit elke klas werd één winnaar gekozen. Voor 1A was dit: Eva Driessens, voor 1B: Tibo Van Den Berghe en voor 1E: Anouk Pleysier. Anouk mocht ook een stukje uit haar opstel voorlezen tijdens de prijsuitreiking. 

Auteurslezing Luc Descamps voor alle eerstejaars

Onze leerlingen woonden op donderdag 1 maart een auteurslezing van jeugdboekenschrijver Luc Descamps bij in de bib van Blankenberge.
Dankzij zijn achtergrond als leerkracht en jaren ervaring als schrijver wist Luc Descamps onze leerlingen minstens een uur te boeien met de talrijke verhalen en motieven achter zijn boeken. 
Thema's zoals autisme, pestproblematiek, maar ook avontuur en fantasie, kwamen aan bod. 

Partners

Scholengroep 25

Go onderwijs

Leeromgeving

Smartschool

Volg ons