februari 2018

Sprekers Kansarmoede Vlaanderen te gast

Op maandag  19 februari en op woensdag 21 februari kwamen in het kader van de lessen levensbeschouwing  twee gastsprekers  van de vzw Kansarmoede Vlaanderen een uiteenzetting geven aan de leerlingen van het eerste jaar van de eerste graad Blankenberge en De Haan.

De dames zetten zich dagelijks in voor diegenen die het niet breed hebben. De vzw heeft sinds mei 2017 een afdeling in Wenduine. Zij doen voornamelijk aan voedselbedeling bij kansarme gezinnen.

Eerste winnaar complimentenbox!

Op het einde van de carnavalsfuif werd eveneens, als verrassing, de eerste winnaar van de complimentenbox bekend gemaakt. Faith Bryssinck uit 1A werd als eerste uit de doos met namen getrokken. Zij mocht de prijs, een bioscoopticket bij Kinepolis, in ontvangst nemen. Proficiat! 
In juni, tijdens onze talentenshow 'Maerlant got talent', wordt er nog een tweede winnaar bekend gemaakt. Onze leerlingen kunnen dus weer extra hun best doen om tegen dan zoveel mogelijk complimentjes te verdienen. 

Carnavalsfuif over de middag

Op vrijdag 9 februari mochten de leerlingen van de eerste graad genieten van een spetterende carnavalsfuif. Deze werd mede dankzij de leerlingenraad georganiseerd. Van 12.30u tot 13.00u konden alle leerlingen, die zich ook mochten verkleden, volledig losgaan op toffe carnavalshits. Het werd een plezante afsluiter vlak voor de krokusvakantie. 

Dikketruiendag

Op dinsdag 6 februari was er opnieuw de jaarlijkse 'Dikketruiendag'.
In het teken hiervan mochten de leerlingen gedurende de voormiddag in hun onesie of winterpyjama naar school komen.
De dag begon met een gezamenlijke muzikale opwarming op de speelplaats.
Tijdens de pauze van 10.10u werden onze leerlingen getrakteerd op een beker verse tomatensoep! 

Dankzij deze talrijke leuke activiteiten was het graadje minder nauwelijks te voelen. 
.

Maerlant Atheneum vertegenwoordigd op de Scholenbeurs

Op zaterdag 3 februari was het Maerlant Atheneum net als talrijke andere scholen van scholengroep Impact vertegenwoordigd op de scholenbeurs in Kinepolis Brugge. 
Alle bezoekende kinderen en hun ouders konden genieten van leuke workshops zoals zeepjes of bruisballen maken (zie foto). Ook de directies en enkele leerkrachten stonden hen graag te woord. 

STEAM-activiteit voor alle tweedejaars

De voorbije week mochten ook de tweedejaars eens proeven van een onvergetelijke STEAM-dag. Ze leerden hoe je zelf een stappenteller kunt programmeren met een mini-computertje, genaamd de micro:bit. Uiteraard mochten ze achteraf testen of hun stappenteller werkte: al lopend, al huppelend en al hinkend op één been liepen de leerlingen de speelplaats af om hun stappen bij te houden. En ja, het resultaat was geslaagd. 

Meer foto's zijn terug te vinden op www.maerlantkrant.be 

Partners

Scholengroep 25

Go onderwijs

Leeromgeving

Smartschool

Volg ons