oktober 2017

Koken met de kleuters van juf Kelly

Op dinsdag bracht juf Kelly met haar kindjes een bezoekje aan de kookklas. Ze maakten enge heksenvingers samen met de leerlingen uit 2M (STV). Eerst mochten ze naar een kort filmpje kijken over de Halloweenvingers en daarna mochten ze zelf aan de slag. Na het mengen, roeren, vormen en bakken mochten de kleuters alles meenemen naar hun klasje en smullen van de lekkere vingers.

Koken met de kleuters van juf Anniek

Maandag is juf Anniek naar de kookklas gekomen met 17 kleuters om lekkere, griezelige cupcakes te maken samen met de leerlingen van klas 2I en D (verzorging-voeding). De leerlingen hielpen hen bij het wassen van de handjes, het mengen van het deeg, het opvullen van de vormpjes, ... Het was een aangenaam vertoeven! 

Halloween @ Maerlant was top!

Op vrijdag 20 oktober genoten heel wat leerlingen van de Maerlantcampus eerste graad Blankenberge en De Haan van een geslaagde Halloweenfuif. Meneer Daneels zorgde als DJ van dienst voor de muziek, terwijl de leerlingen een dansje placeerden in hun meest overtuigende Halloweenkostuum.
De prijs voor de best verklede leerling ging naar Seidji Logghe uit 1L. Zij mocht de Maerlanttrofee in ontvangst nemen. 

Amnesty International: 'Schrijf-ze-VRIJdag'

Afgelopen week en volgende week werken we tijdens de lessen levensbeschouwing rond het thema Amnesty International.

Na enkele oefeningen i.v.m. het mensenrecht 'mijn mening, mijn recht' eindigen de leerlingen met een brief voor de actie 'Schrijf-ze -VRIJdag'. In ruil daarvoor kregen ze een gepaste tattoo.

Bezoek Coca-Cola Visitors Center en stadswandeling Antwerpen

Op donderdag 12 oktober 2017 gingen alle tweedes (zowel van de vestiging Blankenberge als van de vestiging De Haan) op didactische uitstap, richting provincie Antwerpen. In de voormiddag bezochten ze Coca-Cola Enterprises Belgium. Dit bedrijfsbezoek kadert in het nieuwe thema 'logistiek' dat vanaf dit schooljaar in hun vakken economie en handel op de voorgrond treedt.

Week van fairtrade op onze school

Deze week was er de week van fairtrade. Tijdens verschillende dagen kwamen heel wat vrijwillige leerlingen boterhammen smeren met fairtradechoco voor de lagere scholen van Blankenberge en Wenduine.

Tijdens de speeltijden werd geproefd van (h)eerlijke Oxfamproducten. Ook tijdens de kooklessen werd hiermee geoefend.

Op woensdag was er het fairtradeontbijt.

Tijdens de lessen levensbeschouwing van de eerstejaars kwamen leerlingen van het 6de middelbaar uitleg geven over fairtrade en over de fairtraderaad op onze school.

Voetbaltornooi op woensdagnamiddag

Liefst meer dan zestig actieve spelers waren aanwezig op onze sportieve voetbalnamiddag (11 oktober) in de Sportdoze. Hieronder héél wat sportieve meisjes en zelfs een team leerkrachten.

Er werd gespeeld in twee verschillende reeksen. Een poule 1ste graad en een poule 2de en 3de graad.

Voor de tweede/derde graad won het team met kapitein Jens Pollet. Het team van kapitein Maxim Reymenans mocht  voor de eerste graad de welverdiende beker opsteken.

Saved by the bell

Op de dag van de leraar, 5 oktober lieten de leerlingende bel extra luid rinkelen. Er werd veel lawaai gemaakt via allerlei belattributen op de speelplaats .

Tijdens de lessen levensbeschouwing werd er stilgestaan bij het recht op kwaliteitsvolonderwijs, één van de duurzame ontwikkelingsdoelen. Zo werd er gewerkt met lesmateriaal van Studio Globo, bv het spel 'wegwijs in onderwijs'.

Toneelvoorstelling 'Donderdag'

Op dinsdag 3 oktober gingen we met alle eerstejaars en enkele tweedejaarsklassen naar de toneelvoorstelling ‘Donderdag’ in het Casino van Blankenberge. De toneelgroep ‘Bende van de prins’ bracht ons een stuk waarin onmogelijke liefde (met een vleugje humor) centraal stond.
De vele positieve reacties achteraf lieten blijken dat het een geslaagde voorstelling was. 

Partners

Scholengroep 25

Go onderwijs

Leeromgeving

Smartschool

Volg ons