november 2016

'Lekkerbekkenweek' voor het goede doel

In teken van de Rode Neuzenactie organiseert het Maerlant Atheneum een lekkerbekkenweek. Tijdens de week van 24 tot en met 30 november mogen leerlingen, leerkrachten, ouders... zelfgebakken lekkernijen (cake, frangipanes, wafeltjes, brownies, bounties...) meebrengen die vervolgens tijdens de pauzes verkocht worden aan €0,50 of €1 per stuk. Alle winst wordt integraal geschonken aan de Rode Neuzenactie. 
Op die manier draagt onze school ook haar steentje bij! 

Update 30/11: Onze actie leverde €400 op voor de Rode Neuzenactie. Dikke proficiat, iedereen! 

Baskettornooi op woensdagnamiddag

Op woensdag 23 november kwamen héél wat leerlingen van het 5de en 6de leerjaar naar de Sportdoze om er onder leiding van de sportleerkrachten Mevr. Parmentier Fien en Legein Pieter zich uit te leven in het spel ' tussen 4 vuren ' en een basketbaltornooi.

Even later was het de beurt aan de grotere jongens en meisjes. Héél wat leerlingen van 1ste, 2de en 3de graad namen graag deel aan het basketbaltornooi.

We speelden wedstrijden 3-3, ook het team van de leerkrachten liet zich onbetuigd.

Het werd een hoogstaand basketbaltornooi met héél wat inzet en mooie acties.

Toneelvoorstelling Odyssee

Op maandag 21 november zijn we met alle leerlingen naar het Casino van Blankenberge geweest voor de toneelvoorstelling Odyssee: een rockopera. 

In het stuk ging het over Odysseus, de uitvinder van het Trojaanse paard, maar dan in een modern jasje gestoken en gelinkt aan de hedendaagse vluchtelingenproblematiek. 

Kortom een aangrijpend en emotioneel stuk met af en toe een komische noot. 

Partners

Scholengroep 25

Go onderwijs

Leeromgeving

Smartschool

Volg ons