oktober 2016

Zaalvoetbaltornooi

Het voetbaltornooi van woensdag laatstleden werd een groot succes.  Maar liefst 14 verschillende ploegen schreven zich in om een 4-4 tornooi te spelen. 

Het werd een spannend tornooi waar ook een team leerkrachten aan deelnamen, zij werden door verschillende teams leerlingen uitgedaagd maar het team leerkrachten slaagde erin elke wedstrijd te winnen en zo de finale te bekampen tegen het team van de eerste graad met kapitein Tibbe.

De finale eindigde op een gelijkspel en zo was niemand ongelukkig na de wedstrijd.

Schrijf -ze- VRIJdag

Op vrijdag 21 oktober hebben de leerlingen tijdens de lessen levensbeschouwing massaal brieven geschreven om mee te doen aan de briefschrijfactie van Amnesty International.

Door het schrijven willen ze actie voeren tegen kinderarbeid, voor de rechten van kindvluchtelingen en tegen de doodstraf voor minderjarige daders.

De week van de Fair Trade op onze school

Vorige week woensdag was er al het (h) eerlijke ontbijt. In de volgende dagen werd er in verschillende vakken gewerkt rond eerlijke handel. 

Zo werden er boterhammen met eerlijke choco, confituur en speculaaspasta gesmeerd voor de verschillende lagere scholen. De vrijwillige leerlingen vonden het heel tof om samen gezellig boterhammetjes klaar te maken en ze zelf uit te delen in d'Oefenschool, de Zilvermeeuw en in het Klavertje.

De leerlingen van 2 b gingen tijdens de lessen levenbeschouwing op straatinterview. Zo leerden de mensen in de Kerkstraat wat eerlijke handel is.

Bedrijfsbezoek: 't Groenselpoortje

In het kader van Open Bedrijvendag kregen de leerlingen van 1A, 1B en 2B de kans om het bedrijf 't Groenselpoortje in Middelkerke te bezoeken. Dit bedrijfsbezoek ging door op maandag 26 september 2016. Het werd een échte blik achter de schermen; de leerlingen luisterden geboeid naar de uitleg van uitbaatster Katleen. Diverse schoolvakken en -modules (o.a. economie, handel, voeding, ondernemen en ICT,...) werden zo in een compleet ander licht geplaatst.

Dagje naar Antwerpen

Op vrijdag 16 september 2016 trokken de leerlingen van 2A en 2B een dagje naar de provincie Antwerpen. In de voormiddag bezochten ze het bedrijf Coca-Cola Enterprises Belgium in Wilrijk (vnl. in het kader van de vakken economie en handel). Via interactieve werkvormen én een rondleiding in de productiehal weten de leerlingen nu heel wat meer over de productie en distributie van het drankje Coca-Cola. In de namiddag was er een stadswandeling in Antwerpen (vnl. in het kader van het vak aardrijkskunde). Een geslaagde dag!

Fairtrade ontbijt / dag van de leerkracht/ Saved by the bell

Vandaag zijn we op onze school gestart met de Week van de Fair Trade. Deze begon met een (h)eerlijk ontbijt.

Wat een massale opkomst bij de vrijwilligers om het ontbijt klaar te zetten! Een welverdiende dank aan die leerlingen.

Ook bedankt aan de papa van Annelies en Leen Demeyere die ons deze ochtend vroeg gratis bananen en sinaasappelen kwam brengen. Hij werkt zelf voor Fair Trade.

Partners

Scholengroep 25

Go onderwijs

Leeromgeving

Smartschool

Volg ons