juni 2016

Kringloopwinkel

In het kader van het project 'duurzaamheid en omgeving' bezochten de leerlingen van 1B en 2B vandaag de kringloopwinkel te Blankenberge.

Ze leerden er waarom het duurzaam is om spullen naar een kringloopwinkel te brengen. Daarnaast leerden ze ook waarom zo'n winkel goed is voor de arbeidsmarkt. 

Iedereen kreeg aan het einde van het bezoek een plantbare flyer. Deze is gemaakt uit groeipapier en bevat zaadjes. Wat er precies te voorschijn komt blijft natuurlijk een verrassing...

Bezoek aan een imker in het Kasteel van Poeke

Deze namiddag hebben de leerlingen van 1 en 2B in teken van het project techniek en Nederlands een bezoekje gebracht aan de bijenstand in het Kasteel van Poeke.
Omstreeks 12.45u zijn we met de bus vertrokken richting Poeke (Aalter). 
Rond 13.30u arriveerden we ter plaatse. Daar kregen we eerst interessante informatie over de bij, alsook de bijenteelt. 
Na de uitleg mochten we er proeven van versgemaakte honing en konden we ook een kijkje nemen bij de bijenkasten. De hele rondleiding toonde aan dat bijen heel noodzakelijk zijn voor mens en natuur.

Fietsen door de Polders

De jongens en meisjes van de klas 2B gingen tijdens het project op uitstap tijdens de les LO. Ze konden er proeven van bewegen in de natuur en fietsten door de Polders en kustlandschap. 
Hier zijn enkele leuke sfeerfoto's.

Dissectie van de longen in de les natuurwetenschappen

We hebben de organen opengesneden van het varken: de tong, strottenhoofd, luchtpijp, slokdarm, longen, lever en hart. Met een rietje hebben we ook de longen opgeblazen. De ideale herhalingsles net voor de examens!

Leerlingen Maerlant Middenschool smullen van ijsjes naar aanleiding van de doorlichting

De leerlingen werden door de directeur Sibylle Decuyper en het lerarenteam getrakteerd op ijsjes omdat de school een uitstekend rapport kreeg van de onderwijsinspectie (advies 1). De inspectie prees o.a. het gestructureerd en ordelijk leer- en leefklimaat. Iets waaraan leerlingen en ouders elke dag meewerken op onze school waarvoor dank. De leerlingen hebben hun ijsje dubbel en dik verdiend.

Initiatie zeesporten in 2Ac

Onze leerlingen van de sportrichtingen in volle actie tijdens een initiatie zeesporten.

Partners

Scholengroep 25

Go onderwijs

Leeromgeving

Smartschool

Volg ons