maart 2016

Inzamelactie: 'Kijk voor ons uit je doppen'

De leerlingen van de leerlingenraad hebben beslist om met de hele school zich in te zetten voor de dopjesinzamelactie om zo een blindengeleide hond te kunnen opleiden.
Dit project loopt eveneens in de leerlingenraad van het atheneum. Door samen te werken, staan we sterker en kunnen we misschien het vooropgestelde aantal dopjes verzamelen om een blindengeleide hond te kunnen schenken aan mensen die dit heel hard nodig hebben. 

Openschoolavond

Na de Ontdek je talentendag is gisterenavond ook de info-avond voor geïnteresseerde nieuwe leerlingen en hun ouders doorgegaan. 
Omstreeks 18.45u werd iedereen in de refter van de school verwacht voor een uiteenzetting van directeur mevr. Decuyper.
Daarna konden de leerlingen met hun ouders een kijkje nemen in de klassen waar elk vak gepresenteerd werd. De leerkrachten en enkele leerlingen uit het eerste/tweede jaar stonden klaar om een woordje uitleg te geven. Er werd eveneens een hapje en een drankje voor de bezoekers voorzien. 

Ontdek je talentendag

Gisteren hebben de leerlingen van de Blankenbergse basisscholen een dagje doorgebracht op de Maerlant Middenschool. Via talrijke workshops konden ze kennismaken met de verschillende (keuze)vakken. Er werd eveneens een rondleiding voorzien en op het einde van de dag kregen de leerlingen allemaal een markeerstiftje mee naar huis als aandenken aan deze tof en leerrijke dag. 

Prijsuitreiking Junior Journalistwedstrijd

Op zondag 13 maart werden de klaswinnaars van de Davidsfonds Junior Journalistwedstrijd omstreeks 11u uitgenodigd in zaal Forum te Blankenberge om hun prijs in ontvangst te nemen.
Daarnaast werd ook de laureaatsprijs bekend gemaakt in reeks 1 (5de en 6de leerjaar) en reeks 2 (eerste graad SO). 
In onze reeks werd Julie Jonckheere (1Aa) als winnaar geselecteerd. We willen haar van harte feliciteren met haar prijs!

Interlevensbeschouwelijke lessen

In het kader van de interlevensbeschouwlijke lessen bezochten de leerlingen van het 2de jaar vandaag het VLC te Blankenberge (het Noorderlicht).

Daar kregen ze uitleg door Hugo Verstraeten van het Huis van de Mens Brugge.

De uiteenzetting ging over de functie van het Huis van de Mens, maar ook over de mogelijkheden i.v.m. relationele plechtigheden.

Verder werd er vooral gesproken over de dood , het rouwen , het verlies ,de mogelijkheden van je levenseinde (LEIF, euthanasie, palliatieve behandeling) vanuit de verschillende levensbeschouwingen.

Leerkrachten gaan van start met serious game Skillville

Op donderdag 3 maart 2016 bezocht Sebastiaan Jans uit het verre Limburg onze Maerlant campus. Hij verzorgde ter plekke een nascholing i.v.m. Skillville, dit op vraag van alle leerkrachten van de verticale vakwerkgroep economie (MS-Mab) en geruggesteund door beide directies. Enkele leerkrachten bouwen dit schooljaar expertise op omtrent het gebruik van Skillville: dit gebeurt zowel in de Maerlant Middenschool (bv. tijdens de les handel in 2Bb) als in het Maerlant Atheneum (bv. tijdens de les PAV, maar ook - binnenkort - tijdens de economiedag in de derde graad).

Poëzieweek 2016

Begin februari was er opnieuw de jaarlijkse poëzieweek. Het thema van dit jaar luidt 'Jaren die druppelend versmelten'. 
In het teken hiervan hebben de leerlingen tijdens de lessen Nederlands diverse creatieve verwerkingsopdrachten gemaakt. Zo hebben een aantal klassen een brief geschreven aan zichzelf waarin ze het hebben over hun herinneringen, sommigen hebben een visuele voorstelling van hun geheugen gemaakt aan de hand van foto's en woorden en anderen hebben met de hele klasgroep een 'memory wall gemaakt (zie foto).  

Partners

Scholengroep 25

Go onderwijs

Leeromgeving

Smartschool

Volg ons