februari 2016

Sportnamiddag @Maerlant

Op woensdag 25 februari '16 richtte de Maerlant Middenschool terug een leuke sportnamiddag in.

Dit keer stond op het programma:  trefbal, basketbal en voetbal.

Ook de leerlingen van het zesde leerjaar werden uitgenodigd. Er waren zelfs enkele derde jaars aanwezig.

Het werd een groot succes. Niet minder dan 36 deelnemers namen deel aan deze sportieve namiddag.
De leerlingen van het zesde jaar konden al eens op een leuke manier kennis maken met de sportieve werking van de Middenschool.

Uitstap 2Ba naar metaalbedrijf Heindryckx

Op 18 februari zijn de leerlingen van 2Ba op uitstap geweest naar het metaalbedrijf Heindryckx.
Ze hebben kennisgemaakt met een groot assortiment metalen profielen die beschikbaar zijn om constructies te maken.

Naast de verkoop van nieuwe metalen, profielen en platen verwerkt Heindryckx ook oud ijzer. De leerlingen hebben gezien hoe de verschillende metaalsoorten gesorteerd worden voor recyclage.

Scholenbeurs GO! for talent was groot succes!

Op zaterdag 20 februari vond van 11.00u tot 16.00u de eerste GO! Scholenbeurs plaats in Kinepolis Brugge. 
Heel wat ouders en hun kinderen zijn een kijkje komen nemen in het aanbod van de verschillende secundaire scholen van scholengroep 25. Naast alle info- en doestanden waren er ook talrijke activiteiten voorzien: enkele dansdemonstraties, een optreden van rapper Brihang, een handtekensessie van enkele spelers van Club Brugge, een optreden van The Voice Kids-winnares Yasmine... 

Kortom een interessante, maar vooral ludieke dag voor iedereen! 

Auteurslezing Gerda Van Erkel

Op donderdag 18 februari zijn alle eerstejaars A-stroom in de voormiddag naar de bib van Blankenberge gegaan om een auteurslezing van Gerda Van Erkel bij te wonen. 
Ze nam de leerling mee in een boeiend verhaal waarin ze hen vertelde over hoe ze is begonnen als auteur, wat voor haar de trucs zijn voor het schrijven van een boek en wat ze er precies mee wil bereiken. Daarnaast heeft deze ervaren auteur, met al meer dan 40 boeken en diverse boekenprijzen op haar palmares, de leerlingen warm gemaakt voor enkele van haar ontroerende en meeslepende boeken. 

Carnavalsfuif

Donderdagmiddag hebben de leerlingen van de leerlingenraad een carnavalsfuif georganiseerd op school. 
Deze ging door in een omgetoverd klaslokaal, voorzien van muziek, drankjes en vooral veel carnavalattributen. 
De leerlingen en leerkrachten konden genieten van een halfuurtje uit de bol gaan. De ideale activiteit vlak voor het begin van de krokusvakantie! 

Auteurslezing Luc Descamps

Deze morgen hebben de leerlingen van 2Aabcd een auteurslezing van Luc Descamps bijgewoond in de bibliotheek van Blankenberge. 
Deze 53-jarige auteur heeft reeds een hele lijst boeken geschreven waarover hij zeer boeiend en intrigerend kon vertellen. 
Een aantal maatschappelijke thema's zoals pesten en autisme die eveneens een rol spelen in enkele van zijn boeken, werden aangekaart.
De leerkrachten Nederlands hopen alvast dat hij de leerlingen nog meer heeft weten aan te zetten tot het lezen van boeken. 

Workshop 'Slam Poetry' in de pers

In het kader van de poëzieweek kwamen de West-Vlaamse rappers Brihang en Ntrek een workshop Slam Poetry geven aan de leerlingen van de Maerlant middenschool. De workshop was een initiatief van de provincie West-Vlaanderen om jongeren te leren omgaan met gevoelens.

Update: Ecohero Pamela Peeters in New York

NEW YORK, NY: January 6th 2016: Environmental Economist Pamela Peeters gives children a voice in the Climate Change debate through a song called “Light to the World”. This international production was recorded on Universal Children’s Day and is now going global with a call for participation! Schools, educational institutions, companies and individuals are invited to join.

Workshop Slam Poetry

Op 2 februari kwamen de West-Vlaamse  rapper Brihang en zijn vriend Ntrek een workshop Slam Poetry geven in de klassen van het 2de jaar van de Maerlant middenschool.

Deze workshop is een initiatief van de provincie West-Vlaanderen om mensen te leren omgaan met gevoelens.

Steek je gevoelens in een lied. Meestal zeggen de mensen dat het goed gaat, maar is dit eigenlijk wel zo?

Bib-bezoek met de eerstejaars

In de week van 25 januari zijn alle klassen van het eerste jaar (per klas) met hun leerkracht Nederlands naar de plaatselijke openbare bibliotheek van Blankenberge geweest. 
Aan de hand van een speurtocht met opdrachtjes konden ze in duo's de bib verkennen. Aan het eind van het bezoek kregen de leerlingen ook de mogelijkheid om enkele boeken uit te lenen. 
Een interactieve en leerzame uitstap binnen de lessen Nederlands! 

Partners

Scholengroep 25

Go onderwijs

Leeromgeving

Smartschool

Volg ons