september 2015

Golfsurfen met 2Ac

Op een zonnige woensdagochtend mochten de leerlingen van onze sportriching 2Ac zich uitleven in en op de Noordzeegolven.

Ter voorbereiding van eventuele verdere sportstudies  proberen we onze leerlingen zoveel mogelijk prikkels mee te geven die belangrijke kunnen zijn naar de toekomst toe. Daarbij behoren zeker de natuurgebonden sporten waaronder de watersporten.

Scholenveldloop 2015

Afgelopen zondag was het weer zo ver, de jaarlijkse scholenveldloop.

We konden héél wat sportieve leerlingen verwelkomen van onze Middenschool.

Met een aantal podiumplaatsen voor onze leerlingen werd het terug een groot succes.

Groots buffet voor 500 politieke vluchtelingen

Mevrouw Mokran (leerkracht Frans) heeft samen met de Christen- en Moslimgemeenschap de handen uit de mouwen gestoken voor de organisatie van een warm buffet en dessert buffet voor 500 politieke vluchtelingen in Sijsele.  Zondag 27 september werd een groot feest gehouden en werd het centrum van het Rode Kruis toegankelijk gemaakt voor iedereen (max 200 pers.) Christenen en Moslims (bedrijven, zelfstandigen, particulieren, ...) werkten hand in hand samen voor het welslagen van dit feest.

Uitstap Groenwaecke 2Aa

Op vrijdag 11 september 2015 trokken de leerlingen van 2Aa met hun klastitularis mevr. Scarbel erop uit naar het natuurreservaat Groenwaecke in de Blankenbergse polders. Ze deden er beheerswerken rond de plaatselijke vijver. In de pauze werden ze getrakteerd op een biologisch sapje en deden velen zich te goed aan een lekker hapje. Achteraf volgde er nog een rondleiding op het domein. De gids vertelde over planten met een geneeskundige werking, de vogeltrek, vrijwilligerswerk in het reservaat,...

Kortom het was een gezellige en leerrijke ochtend!

Dag van de sportclub '15

Op woensdag 16/09/15 was het dag van de sportclub , alle leerlingen werden gevraagd om met hun specifieke sportkledij naar school te komen.

Het werd een leuke foto met tal van verschillende sportkledij zichtbaar.

Informele ouderavond: 'Met de boekentas van uw zoon/dochter naar school'

In de Maerlant Middenschool werden de ouders van de nieuwe leerlingen door het team van harte welkom geheten. 
Na een korte voorstelling door de directie werden de ouders door de klastitularissen meegenomen naar de klaslokalen waar hun kinderen dagelijks zitten. De klastitularis legde uit wat zijn of haar rol was en benadrukte de samenwerking school-ouders. Vervolgens kwam een leerlingenbegeleider een woordje uitleg geven over die functie en ten slotte werd ook het concept van smartschool als een meerwaarde voor ouders uitgelegd. 

Iep Fourrier speelt doedelzak op Maerlant Campus

Tijdens de pauze speelde Iep doedelzak voor de leerlingen van de middenschool en het atheneum. Op die manier maakte hij publiciteit voor de Stedelijke Muziekacademie.
Wie weet speelt binnenkort één van onze leerlingen een instrument. 

Sportdag @Beachclub 14-09-'15

Gisteren beleefden de leerlingen van de Maerlant Middenschool een leuke, sportdag aan zee. 
Er werden talrijke activiteiten op het strand en in het water georganiseerd zoals beachvolley, beachvoetbal, kitesurfen, rafting... Tot 14.30u was zelfs de zon voortdurend van de partij.

Deze sportdag zorgde er eveneens voor dat de leerlingen elkaar wat beter konden leren kennen om zo met een goed gevoel en reeds hechter geworden vriendschappen het schooljaar verder in te gaan. 

Week van de Geletterdheid '15

Van 7 tot en met 13 september ’15 organiseert de Vlaamse Overheid de Week van de Geletterdheid.
Ook de Maerlant Middenschool doet mee! Uit onderzoek blijkt dat 10% van de Vlaamse jongeren onvoldoende geletterd is.
In de lessen Nederlands stonden de leerlingen even stil bij het begrip ‘geletterd zijn’ en het belang ervan voor hun toekomst.

Bezoek Coca-Cola Visitors Center en stadswandeling Antwerpen

Op vrijdag 11 september hebben de leerlingen van 2Abcd en 2Bab een uitstap in Antwerpen gemaakt. Om 7.45u stapte iedereen de bus op aan de schoolpoort.
Rond 9.30u arriveerden we aan het Coca-Cola Visitors Center in Wilrijk. Hier leerden de leerlingen bij over de geschiedenis van Coca-Cola en de economische factor van dit grote bedrijf in onze wereld.
We namen ook een kijkje in de fabriek en werden op het eind van het bezoek getrakteerd op een drankje. 

Partners

Scholengroep 25

Go onderwijs

Leeromgeving

Smartschool

Volg ons