juni 2015

Sportdag juni

Als spetterende afsluiter van dit schooljaar....

Sportdag onder een stralend zonnetje!

Bedankt aan alle begeleiders. Jullie waren TOP!

OOk dank aan de O'neill Beachclub Blankenberge voor de sfeer en een prima verloop van de dag.

De leerlingen vonden het opnieuw fantastisch.

Tot volgend schooljaar!

Zonovergoten tuinfeest d'Oefenschool

De voorbije zaterdag vond na jaarlijkse gewoonte het tuinfeest van d'Oefenschool plaats. Het werd een gezellige namiddag met collega's, oud-collega's, oud-leerlingen, toekomstige leerlingen en hun ouders.

Boeiende lessen Nederlands

 In naam van het team en van Ayanga en Hristo  overhandigde waarnemend directeur Sibylle Decuyper een boekenbon aan Jaak Coudeville als dank en blijk van waardering voor de wekelijkse boeiende lessen Nederlands aan beide jongens. Volgend schooljaar  staat Jaak opnieuw paraat om met nieuwe leerlingen aan de slag te gaan.

 

Een vlieger

Deze week heeft de klas van 1B voor het vak techniek aan hun project gewerkt. Na een 6-tal uurtjes is dit het resultaat. Creatieve en originele vliegers, handgemaakt. Stap voor stap hebben de leerlingen dit zelf uitgewerkt aan de hand van een werkvolgorde. Om dit fantastische project af te sluiten hebben ze dan ook met heel veel plezier deelgenomen aan de fotoshoot. Proficiat aan de hele klas! 

Op bezoek in hotel Helios

Op donderdag  11 juni trokken we op hotel!  De leerlingen van 1B kregen een rondleiding van de general manager van hotel Helios, Virginie Van Zandweghe (een oud leerlinge).  Eerst met een powerpoint en daarna met een rondleiding voor én achter de schermen werden de leerlingen op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen van een tophotel aan de Belgische kust.

Alles is water

Vandaag kwamen de leerlingen van 1B en 2B wat meer te weten over het water in de wereld.  Tine kwam een boeiende en leerrijke workshop geven over de waterproblematiek.  Onze verspilling van water tegenover de situatie in het Zuiden waar men nauwelijks of helemaal niet toekomt.  Door middel van een interactief spel op de website www.allesiswater.be en een leuke nabespreking werden onze leerlingen aangespoord om wat minder water te verspillen.

 

Belle Epoque Centrum Blankenberge

Tijdens de projectweek 'toerisme' trokken de leerlingen van 1b en 2b naar het Belle Epoque Centrum te Blankenberge.

Mevrouw Puystjens, lerares geschiedenis heeft de groep begeleid.

In de kelder konden de leerlingen ook de tijdelijke tentoonstelling over sport bewonderen.

Workshop 2Ad

De leerlingen van 2Ad maken een levensechte schildpad na.

Eindwerk voeding 2B

De leerlingen van 2B hebben vandaag een super eindwerk voor voeding gemaakt. Een 7 gangen menu werd voorgeschoteld aan een jury van een vijftal leerkrachten. De gerechten werden voorgesteld, geanalyseerd, bereid, gepresenteerd en gedegusteerd. Proficiat aan alle leerlingen van 2B en dank aan de juryleden!

Zonovergoten zomerfeest basisschool Zilvermeeuw

De voorbije zaterdag liet waarnemend directeur Sibylle Decuyper zich een gek kapsel aanmeten op het zomerfeest van basisschool Zilvermeeuw aan de stand ,, Gekke kapsels" ten voordele van de ouderraad. Het werd een gezellige namiddag met collega's, oud-collega's, oud-leerlingen, toekomstige leerlingen en hun ouders.

Partners

Scholengroep 25

Go onderwijs

Leeromgeving

Smartschool

Volg ons