mei 2015

Snuffelklas techniek

De leerlingen van de Zilvermeeuw en d'Oefenschool kregen les op een leuke manier over de biochemie bij het vak techniek. Ze maakten gistdeeg om zo hun eigen pizza's te kunnen creëren. Het was een leuke, creatieve en leerrijke les. De leerlingen van 1B en 2Ad hebben die dag ook heel veel geholpen om de leerlingen van het 6de bij te staan.

#Rainbowyourselfie#Maerlant middenschool Blankenberge

Tijdens de lessen NCZ deden de leerlingen mee aan de actie 'rainbowyourselfie' van Çavaria . De leerlingen maakten selfies in regenboogthema om zo aandacht te vragen voor homofobie en transfobie .

Tijdens de lessen leerden ze al over dit thema. We leren over een veilige school waar iedereen in alle diversiteit zichzelf kan zijn.

De selfies werden geplaatst op de Facebook-pagina " Rainbowyourselfie". 

English In Action

Vandaag kwam een onvervalste Brit onze leerlingen een demonstratie geven over English in Action.  Paul begeesterde de leerlingen en liet hun de Engelse taal spreken.  De leerlingen waren zeer enthousiast en verlangen naar meer.

Het surfseizoen gaat terug van start voor onze sportrichtingen !

De leerlingen  van onze sportklassen krijgen terug de kans om de kneepjes van de surfsport beter onder de knie te krijgen.  Een superleuke ervaring !

Snuffelklas Frans voor de leerlingen van het 6de leerjaar

Op maandag 18 mei '15 zijn de leerlingen van het 6de leerjaar van BS De Zilvermeeuw en d'Oefenschool in de voormiddag langsgekomen op onze school voor een snuffelklas Frans. 

Een woordenschatlesje rond het thema 'les vêtements' en 'les animaux' werd op een ludieke en interactieve manier aangebracht.
Zo konden de leerlingen met het Smartboard werken, zich verkleden als een mannequin en oefeningen maken op de laptop.  

De leerlingen waren zeer enthousiast en keerden omstreeks 12.05u met een glimlach terug naar hun eigen klasje. 

Gwp Groningen '15 - Dag 4

Na een supertoffe gwp-fuif stond iedereen de laatste morgen op met een brede glimlach, hoewel velen kleine oogjes hadden.
Rond 9.45u verzamelden we in de grote zaal met opnieuw onze bagage.
We namen afscheid van Henk, Marjolein en Fabiola die ervoor gezorgd hebben dat ons verblijf dik in orde was.

gwp Heuvelland : dag 4

Een minder leuke dag:  we moeten naar huis, snif snif.

Valiezen maken, kamers opruimen, er zijn dingen die we liever doen…

We bezochten nog de stad Ieper en deden  er een zoektocht in verschillende musea.

Kort na de middag gingen we huiswaarts.

Bedankt leerkrachten , het was een onvergetelijke belevenis hier in het Heuvelland.  Wat een avontuur ! 

Gwp Groningen '15 - Dag 3

Vandaag startte onze derde gwp-dag opnieuw met een heerlijk ontbijt. Omstreeks 9.15u zijn we met de bus vertrokken naar de vesting Bourtange. Daar kregen we eerst een korte rondleiding van een gids met de bedoeling de leerlingen onder te dompelen in het heden en verleden van de sfeervolle vestingstad.
We kregen o.a. de Kapiteinswoning, de Commanderie, de kanonnen en de rosmolen te zien. De voormiddag werd afgesloten met een workshop kaarsen maken of boogschieten, afhankelijk van de voorkeur van de leerlingen.

Alternatieve GWP - DAG 3

Donderdag 7/05/'15 - 8:40

De trein vertrekt naar Gent. We hebben afspraak om 10u00 in het Gravensteen van Gent met de movieguide Filips & Mathilde !

Partners

Scholengroep 25

Go onderwijs

Leeromgeving

Smartschool

Volg ons