februari 2015

Auteurslezing Wendy Stroobant

Op woensdag 25 februari hebben alle tweedejaars uit de A-stroom een auteurslezing met Wendy Stroobant bijgewoond in de Blankenbergse bibliotheek, dit gelinkt aan de lessen Nederlands.
De leerlingen maakten kennis met de ideeën en droomwereld van de auteur. Ze vertelde hen leuke anekdotes die haarzelf inspiratie hebben gegeven bij het schrijven van haar boeken. Daarnaast hebben de leerlingen een verhaal met absurde humor ineengestoken, dit met behulp van Wendy’s schrijftechnieken. Kortom, een aangename en leerzame uitstap! 

Dikke truiendag

Op vrijdag 13 februari 2015 verzamelden alle leerlingen goed ingepakt, met dikke trui, warme handschoenen en originele mutsen op de speelplaats. Het is dikke truiendag! We begonnen de dag met een opwarming samen met de leerlingen van het MAB  en d'Oefenschool onder leiding van Fien Parmentier, leerkracht lichamelijke opvoeding. David Dehenauw, voorzitter GOB, Daphné Dumery, schepen van Onderwijs en de pers droegen hun steentje bij. Samen met de leerlingen van d’ Oefenschool en MAB vormden wij een trui op de speelplaats.

Carnavalsfeesten in beide basisscholen

De voorbije zaterdag was er zowel in basisschool d' Oefenschool en Zilvermeeuw een heus carnavalsfeest. Waarnemend directeur Sibylle Decuyper en teamleden Shirley Adam, Patty Puystjens, Anthony Van Wulpen feestten samen met oud- leerlingen, huidige leerlingen en toekomstige leerlingen en waren getuige van de blijde intrede van Prins Carnaval en de Confrerie van de Leute.

Auteurslezing Piet De Loof

In het kader van de lessen Nederlands hebben de eerstejaars van de Maerlant Middenschool (A-stroom) op maandag 9 februari ’15 een auteurslezing van jeugdboekenschrijver Piet De Loof bijgewoond in de bibliotheek van Blankenberge.
De leerlingen konden kennismaken met de denkwereld van de schrijver, die hij met de nodige humor aan de leerlingen toelichtte.
Waarom heeft muziek een belangrijke betekenis in zijn boeken? Hoe begint hij aan een boek?

Poëzieweek 2015: 'Met zingen is de liefde begonnen'

‘Met zingen is de liefde begonnen.’ Zo luidt het thema van de poëzieweek 2015. Alle leerlingen uit de Maerlant Middenschool hebben zich tijdens de week van 29 januari tot 4 februari hiervoor ingezet.

Partners

Scholengroep 25

Go onderwijs

Leeromgeving

Smartschool

Volg ons